Kleine broodjes PopOver
Voorbereiding : 10 minuten
Bereiding : 50 minuten
INGREDIENTEN
- 1/2 L volle melk
- 500 gr bloem
- 3 koffielepels zout
- 1/2 koffielepel droge gist
- 3 eieren
- 2 soeplepels van ongezouten boter
- Olie
BEREIDING
1. De oven voorverwarmen op 220°C. Warm de melk op.
2. Meng de bloem, het zout, en de droge gist. Meng de eieren, de warme melk en de boter in een kom.
3. Voeg het bloemmengsel toe en roer snel alles door elkaar. Laat het deeg rusten voor ongeveer 50 minuten.
4. Verwarm de lege mal in de oven.
5. Haal de mal na 5 minuten uit de oven, besprenkel met een beetje olie en vul tot 3/4de met het mengsel.
6. Bak de bereiding gedurende 15 minuten op 220° en verminder de temperatuur naar 190° voor de laatste 30 minuten.
De randen moeten goudbruin zijn ! U mag de ‘popovers’ niet verwijderen, voordat deze perfect goudbruin zijn.
Haal uit de oven en plaats de popovers op een rooster.
Doorprik de bodem zodat de stoom ontsnapt; de popovers zullen zo krokant en opgeblazen blijven.
Zoet of zout te degusteren.