Huisgemaakte kroketten
Voorberiding : 40 minuten
Bereiding : 5 minuten
INGREDIENTEN
voor 4 personen :
• 1 kg aardappelen Bintjes of aardappelen voor frieten of puree
• 3 eieren (eierdooier + eiwit)
• 75g boter
• 1 soeplepel olijfolie
• zout, peper, nootmuskaat, paneermeel
BEREIDING
1. Kook de aardappelen in hun schil in water of bak ze in de oven.
2. Schil de aardappelen en stamp ze tot puree; voeg boter en olijfolie toe.
- Laat de aardappelpuree enkele minuten drogen in de oven.
3. Voeg peper, zout en eidooiers toe en laat dit een dik uur rusten in de koelkast.
4. Vorm de kroketten met hulp van de Millecroquettes.
5. Wrijf ze in met bloem, eiwit en paneermeel. Herhaal dit twee keer.
6. Bak ze in een pan met zeer warme olie of in een friteuse en plaats ze op absorberend keukenpapier vooraleer ze op te dienen.